2020 IFLA Avrupa Öğrenci ve Genç Profesyoneller Yarışması – Peyzajdaki Ayak İzleri
  1. Anasayfa
  2. Yarışma Duyuruları

2020 IFLA Avrupa Öğrenci ve Genç Profesyoneller Yarışması – Peyzajdaki Ayak İzleri

0
Reklam Sponsoru

IFLA Avrupa’nın öğrenciler ve genç profesyonellere yönelik düzenlediği yarışmaya başvurular için son tarih 20 Haziran 2020. 

İklim değişikliği ve Dünya‘nın yıkıcı ısınmasının çevremiz üzerindeki etkileriyle karşı karşıyayız. Peyzaj mimarları nasıl tepki verebilir? Hangi çözümlerimiz var? Peyzaj mimarlarının bilgilerini geliştirmeli miyiz?

Peyzajda makro ayak izleri

Büyük ölçekli projelere bakmak önemlidir. Peyzajda ele aldığımız Makro Ayak İzleri: şehirlerin gelişmesi ve genişlemesi, kentlilerin sayısının artması, enerji üretiminin çeşitlendirilmesi, yeni enerji kaynakları, değişen iklimler ve mavi-yeşil altyapı çözümleri gibi peyzaj ve doğaya büyük müdahaleleri içermektedir. Bu büyük projelerle ne kadar ilgileniyoruz ve peyzaj mimarları olarak bu projeleri çözmek için ne gibi önerilerimiz var? Daha iyi sonuçlar elde etmek için hangi disiplinlerle çalışmamız gerekiyor? Geleceğin büyük projelerini daha iyi ele alabilmek için nelerin değiştirilmesi gerekiyor?

Peyzajdaki Mikro Ayak İzleri

Ayrıca daha küçük ölçekli projelerle uğraşıyor ve kentsel alanların altyapısında değişiklikler yapıyoruz. Motorlu taşıt trafiğini ve kirliliği azaltmak için daha fazla insanın yürümesini, bisiklete binmesini veya çevre dostu taşımayı kullanmasını nasıl sağlayabiliriz? Halk sağlığını nasıl iyileştirir ve insanları daha iyi hissettiririz? Hangi tasarım ve uygulama çözümlerimiz var? Nasıl daha iyi sonuçlar elde edebilir ve müşterilerimizi kaliteli ve güzel bir açık alana yatırım yapmaya ikna edebilir miyiz? İzlanda‘daki kent sakinleriyle yapılan son proje, şehir hattı ve çevresine odaklanmak olmuştur. Araç trafiğini nasıl azaltabiliriz, yürüyüş ve bisiklete kullanımını nasıl artırabiliriz? Daha az yer kaplayan ve daha sürdürülebilir topluma doğru atılacak küçük adımlarda hangi çözümlere sahibiz?


Yarışmaya Uygun Katılımcılar

Yarışmaya hak kazanan bir katılımcı 35 yaşından büyük olmamalıdır (doğum yılı belirleyici faktördür).

Katılımcı bir peyzaj mimarlığı dersinin öğrencisi / mezunu veya peyzaj mimarlığı alanında bir uygulayıcı olmalıdır.

Bu yazı da ilginizi çekebilir:  Makale Yarışması: Kentler ve Salgın İle Mücadele: Yapılı Çevre Tasarımı ve Halk Sağlığı

Katılımcı, Avrupa Konseyi olarak tanımlanan bölgedeki ülkelerden birini veya IFLA EUROPE Ulusal Birliği’nin bulunduğu bir ülkeyi temsil etmelidir.

IFLA Avrupa üye ülkelerinin listesi: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, Ukrayna, İngiltere.

IFLA Avrupa üyesi olmayan uygun CoE üyesi ülkelerin listesi: Arnavutluk, Andorra, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kıbrıs, Gürcistan, Lihtenştayn, Malta, Monako, Karadağ, Kuzey Makedonya, Moldova Cumhuriyeti, Romanya, Rusya Federasyonu, San Marino.

Katılımcı, bu ülkelerden birinin vatandaşı olmalı veya başka bir durumda, çalışma – bir peyzaj mimarlığı programına kayıtlı olmalı, bir üniversitenin mezunu olmalı veya yarışma açılış tarihinden en az bir yıl önce Yukarıda listelenen ülkeler.

Detaylı Bilgi İçin:

Peyzaj Mimarlığı Doktora Öğrencisi. Peyzax'ın kurucu ve idarecisi. Bilim, Sanat, Felsefe ile ilgileniyor.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir