Telefon Şarj Eden Bitki: Bioo Lite
  1. Anasayfa
  2. Endüstriyel Tasarımlar

Telefon Şarj Eden Bitki: Bioo Lite

0
Reklam Sponsoru

Bitkilerin fotosentez yaparak enerji ürettiği yüzyıllardır bilinen bir gerçek. Peki ya bu enerjiden yararlanarak evinizde yetiştirdiğiniz herhangi bir bitkinin telefonunuzu şarj edebileceği hiç düşündünüz mü ?

Son zamanlarda yaygın olan alternatif enerji kaynağı arayışına bitkilerinde eklendiği görmekteyiz. Eğer hayatınızdaki günlük elektrik enerjisi ihtiyacınız için mevcut yöntemlerden hoşlanmıyorsanız bitkilerin sizin için iyi bir seçenek olabileceğini anlatan bir üründen bahsedeceğiz bugün:

Bioo Lite

Cep Telefonunuzu Şarj Eden Bitki bioo lite

Bioo Lite’ı üreten ve tasarlayan, merkezi Barselona’ da yer alan bir teknoloji firması olan Arkyne Technologies’dir. Ürettikleri bu saksının evlerde, ofislerde ya da herhangi bir yerde kullanabileceğiniz diğer saksılardan sadece tek bir farkı vardır o da fotosentez sonucunda açığa çıkan enerji ile mobil cihazlarınızı şarj edilebiliyor oluşudur.

telefon şarj eden bitki ile ilgili görsel sonucu

Saksının bileşenlerini oluşturan yapılar şu şekildedir; en alt katmanında Anaerobik yapı, yapının içinde biyokütle katı katman, katmanın içine ise mikro organik biyolojik aktifleştirici bir sistem entegre edilmiş daha sonrasında esnek formda modülatör ve toplayıcı yerleştirilerek bileşenler tamamlanmıştır.

Saksı kullanımına gelecek olursak önce içine biraz su doldurduktan sonra istenen bitki toprağıyla birlikte saksıya aktarılır. Bioo lite çinde bulunan taş şeklinde tasarımı yapılan USB girişine şarj kablosu bağlanarak şarj etme işlemi başlanmış olur. Önce organik bileşenler bakteriler tarafından parçalanır açığa çıkan elektronlar nonotellerle hareket etmeye başlar ve USB aracılığıyla şarj etme işlemi tamamlanır. Bahsedilen döngünün devam etmesindeki tek şart, elbette fotosentezde olduğu gibi güneşli bir ortamdır.

This High-Tech Pot Lets You Charge Your Phone Using a Houseplant « Tech  Pr0n :: Gadget Hacks

Böylece günde en az 1 kez yapılan bu işlem ile bitkilerin her gün yaptığı fotosentez olayı ile birleşerek hem daha az elektirik hem de daha temiz bir enerji kullanılması ürünün ana hedefidir.

Gün içerisinde elektrik toplamaya devam ettiği için istenilen saatte saksıyı kullanılabilirken, Arkyne Technologies cihazların 24 saat içerisinde 3 kere şarj döngüsüne girebileceğini ve şarj dolum süresinin ise bilgisayara takıldığı zamanla eş değer olduğunu söylüyorlar.

Bioo Lite’ın bitkiye zarar vermeyeceğini söyleyen Arkyne Technologies , batarya dolumu sırasında bitkilerin sadece fotosentez işlemi bitince yedekte kalan enerjisini kullandığını iddia etmektedir.

Bu yazı da ilginizi çekebilir:  Peyzaj Mimarlığı Öğrencilerinden Deprem Parkı Önerileri (Van YYÜ)

Bitki ve yeşil alanların kullanımı yoluyla mevcut ve gelecekteki çevre ve enerji konularına yeni bir yenilenebilir çözüm sağlamayı amaçlayan firma Aralık 2016′ dan beri 99 US $’ a satıştadır.

Daha detaylı bilgi için https://www.biootech.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı 2017-2022.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir